Oorzaken en gevolgen

De oorzaak van een ongeval kan zeer verschillend zijn en het gevolg van een ongeval kan erg vervelend zijn. Een ongeval zit in een klein hoekje. Een ongeval kan u bijvoorbeeld overkomen als werknemer, dan spreken we van een bedrijfsongeval. Tevens kan een ongeval u in het verkeer overkomen, we hebben het dan over een verkeersongeval. Het ongeval kan ook worden veroorzaakt door een dier, zo een ongeval wordt ingedeeld onder aansprakelijkheid van dieren. Een voorbeeld hiervan is een hondenbeet.

Een ongeval kan verstrekkende gevolgen hebben. Hierbij kan worden gedacht aan lichamelijk letsel zoals een gebroken heup, whiplash, niet aangeboren hersenletsel (NAH) of zelfs een dwarslaesie.  Door een ongeval kan ook psychisch letsel ontstaan, bijvoorbeeld PTSS.

Naast het letsel kan er ook financiële schade ontstaan door een ongeval. Schade kan worden onderscheiden in twee soorten. Aan de ene kant wordt er gesproken over materiële schade. Hierbij kan worden gedacht aan minder inkomen door een ongeval, maar ook aan extra ziektekosten of extra reiskosten. Aan de andere kant kunt u immateriële schade hebben, ook wel smartengeld genoemd. Hiermee krijgt een slachtoffer een vergoeding voor het leed dat hem is aangedaan.

Gratis juridisch advies bij alle oorzaken en gevolgen bij letselschade

Betreft uw schade een oorzaak of gevolg die in bovenstaand niet omschreven is? Neem dan gerust contact op de Damsté letselschadeadvocaat voor persoonlijk advies voor uw specifieke situatie. We helpen u graag verder!

Bij Damsté Letselschade gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.